Nieuwjaarsbrief

En dan is nu het moment aangebroken waarop we de mensen dus een gezond, gelukkig enzomeer nieuwe jaar wensen.

De fik erin. Er zullen niet minder mensen sterven aan banale en voorkoombare tegenslagen als honger, oorlog of vuurwerk. Maar desondanks zijn er toch enkele wensen slash voorspellingen slash beleidsdaden die ik voor het komende jaar in petto heb:

  • Op de ruïnes van de ineenstuikende woningmarkt zal ik mij in 2009 hopelijk enkele bescheiden vierkante meters woonoppervlakte verwerven.
  • De schuld voor de  bankencrisis wordt bij de Walen gelegd. België heradement omdat er toch nog iets werkt in dit land: het zondenbokmechanisme.
  • Met terugwerkende kracht worden alle romantische komedies geaborteerd. Acteurs die zich ooit achteloos aan het genre leenden, kunnen gebruik maken van een eenmalige amnestiemaatregel. Recidivisten moeten hun resterende jaren door het publieke leven gaan met de slip over hun broek getrokken.
  • Web9.0 is overal. Wat dat precies inhoudt, daar zullen experts ter zake nog tot 2015 over discussiëren. Naar alle waarschijnlijk wordt het weer ouwerwets eenrichtingsverkeer middels statische html-pagina’s omdat het internet niet meer kan verdragen nu de Chinezen op YouTube de filmpjes van grappige Japanners ontdekken.
  • Un-authenticity wordt het nieuwe standaardantwoord van marketeers, toch voor wie het begrip op authentieke wijze in de praktijk brengt.
  • De politierel blijkt nog meer opgeblazen dan de balans van een doorsnee grootbank.
  • De eerste badontstopper die de functies van vibrator en wichelroede combineert, wordt op publiek losgelaten na een succesvolle doortocht in De Bedenkers. Als klap op de vuurpijl blijkt het instrument ook schadelijke gsm-straling tegen te houden.
  • Niet Azië, maar Afrika blijkt het booming continent (in economische zin, voor een keer). Congo stuurt voedselhulp naar IJsland.
  • Er komt een quotum op eindejaarslijstjes in kranten en weekbladen wegens de schier eindeloze herhalingen die ze opleverden in 2008. BV’s die in hun dagelijks leven vooral BV zijn, reageren met een furieuze mars op Brussel.

Spannend!

Een gedachte over “Nieuwjaarsbrief”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.