Over de rand

Michiel Hendryckx heeft een fotoreeks gemaakt over de rand rond Brussel (artikelvideo-interview). Van wat ik ervan gezien heb, kan ik alleen maar nederig buigen voor zoveel meesterschap. Cliché-beelden, kun je op het eerste zicht zeggen, maar het is eigenlijk niet eens overdreven:

De fotograaf vertrouwde blijkbaar zelf niet de landelijke idylle die hij zag. Hij greep naar zijn gps en noteerde bij elke foto nauwgezet de afstand tot de Brusselse Grote Markt. Je ziet er hem het hoofd bij schudden, zo afgelegen, met bewoners die de mentaliteit van het geïsoleerde platteland cultiveren.

In De Standaard van ’t weekend stonden een paar foto’s gepubliceerd en op de site liep een slideshow met de hele reeks. Maar geen idee hoe ik er rechtstreeks naar kan linken, want ze stond alleen op de voorpagina. Zo schofferend anti-web2.0!

We zullen dus gewoon naar de tentoonstelling moeten gaan. In maart 2009 hangen ze in De Bosuil in Overijse.

Expo ‘Over de rand’, foto’s van Michiel Hendryckx, 16 mei tot 4 juni in GC de Zandloper in Wemmel. Daarna worden de foto’s tentoongesteld in Beersel (oktober 2008), Machelen (november 2008), Londerzeel (december 2008), Dilbeek (februari 2009), Jezus-Eik (maart 2009), Galmaarden (april 2009). www.vlaamsbrabant.be/cultuur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.