Over pijnen en steken

Hoe staat het met mijn sportieve activiteiten, zult u zich ongetwijfeld afvragen na de jubelkreten van twee weken terug. Een legitieme vraag, want het volk heeft recht op die informatie.

Wel, ik heb vandaag andermaal 16 kilometer gelopen. De tijd viel tegen, geef ik toe: wel tien minuten trager dan mijn vorige poging. Maar ik heb excuses om mijn imago te redden. Leest u even mee.

Toen ik deze ochtend de dag aanvatte, werd ik meteen gewaar dat de benen niet goed zaten. Een sportman voelt zoiets, een geoefend lichaam heeft zo zijn knipperlichten. Inderdaad, het fenomeen van de flanellen benen ondermijnde de pilaren van mijn afgetrainde burcht.

Maar houdt zulk ongemak mij tegen? Nee, oh nee. Wij (ikzelf en mijn sportieve ego) vatten derhalve het parcours aan. Met de flanellen benen bleek het uiteindelijk nog allemaal mee te vallen, doch andere ongerieven vulden die leegte. Steken, meer bepaald. En krampen. Pijnlijk en zeer ongelukkig, zeker omdat het de hele eerste ronde van 8 kilometer bleef aanhouden.

Om mijn humeur nog dieper in het moeras te zuigen, viel ook de mp3-speler tijdens kilomter 5 op platte pil. Van zoiets gaat mijn beenhaar uitvallen.

Redenen genoeg dus om te verklaren dat de cadans van mijn beenbewegingen danig stokte. Tussen de twee ronden hield ik dus korstondig halt aan huis ter vervanging van de platte pil en om kracht te putten uit een banaan. Cruciale elementen om de sportieve volta mogelijk te maken.

Maar de straftijd was nog niet voorbij. Routinematig had ik enkele slokken geslurpt van de fles water – mijn mond voelde tenslotte aan als gestoomd woestijnzand. Dat leidde dan weer tot onhoudbare druk op de blaas die om onmiddellijke lozing vroeg. Weer een minuut kwijt. Voor de 20 km door Brussel zal ik een sportpamper dragen om deze stops overbodig te maken.

Met lege blaas en vers opgedane krachten vervolgde ik eindelijk de volgende 8 kilometer. De wederopstanding was helemaal feit. Soepel en zonder enig verval rondde ik de klus af, om uiteindelijk af te klokken op 1u14. Dedju toch!

<propaganda>De lijnen zijn geopend. Sponsor mij en schrijf een vrij te kiezen bedrag over op het Vredeseilanden rekeningnummer 000-0000052-52 met als mededeling: Loop naar Afrika – Jelle Goossens. Bedragen vanaf 30 euro worden u als werkend mens fiscaal beloond!</propaganda>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.