Wie had dat gedacht

In een dood moment heb ik mij vandaag de laatste beta van Firefox 3 laten aanpraten. Nooit durven denken dat ik nog enthousiast zou kunnen worden van een browser. Waarachtig, een verrukkelijk staaltje software.

Op het eerste zicht lijkt het alsof men een nieuw krachtmonster op het bureau heeft staan. Firefox 3 springt stukken zuiniger om met geheugen, wat een inmens verschil uitmaakt voor wie zijn gevoel voor chaos pleegt door te trekken naar zijn browser en minstens 15 vensters open heeft staan.

Ook complexere AJAX-pagina’s zoals die van Google Reader, Gmail of Google maps werken zoveel vlotter. En dan heb ik het nog niet over die smooth zoom-functie voor de medemens die niet meer kan beschikken over een paar ongeschonden oogbollen, waaronder ikzelf. Alleen spijtig dat de Google Sync extensie nog geen upgrade heeft gekregen, wat inmiddels leidt tot wereldwijde protesten.

Maar ik maak mij geen illusies. Ook tegen 2020 zal waarschijnlijk nog altijd 60% van de gebruikers Internet Explorer 6 consumeren (een browser van, wat is het, zes jaar oud?). Eigenlijk zouden daar lijfstraffen op moeten staan. Webontwikkelaar die zich teut moeten zoeken om websites presentabel te maken onder dat gedrocht, dat moet toch meerdere kosten aan werkuren?

Een gedachte over “Wie had dat gedacht”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.