Tentoon


(Foto: R.B. uit L.)

Aan het kasteel Arenberg in Heverlee is er een foto van mij opgetrokken in het kader van de openluchttentoonstelling FotoVeto. De beelden zijn op een formaat afgedrukt dat men vandaag nog enkel op het Tienamenplein gebruikt, maar een beetje onbescheidenheid is zo nu en dan gewettigd. Bloemen aan het organiserend comité voor de puike uitwerking.

Doe dus zoals zovele onhandelbare volksmassa’s u reeds voordeden, en ga op pad om u visueel te laven aan deze prettige openluchttententoonstelling. Een ideale trip ook om uw favoriete viervoeter mee uit te nemen. Hij of zij mag zich daarbij ongestoord urinaal vergrijpen aan de werken, niemand die het zal kwalijk nemen.

Ik voel het: deze tentoonstelling wordt voor Leuven wat Katarakt is voor Haspengouw.

3 gedachten over “Tentoon”

  1. Uit De Morgen van 16/04:
    LEUVEN l Het Leuvense studentenweekblad Veto dook in zijn archief van 35 jaar kritische en speelse berichtgeving en haalde er twaalf foto’s uit. Uitvergroot op panelen van één bij anderhalve meter werden ze in de stad neergepoot op plaatsen die druk gefrequenteerd worden door het studerende volkje. Wie het parcours afloopt, krijgt meteen enkele mooie plekken van de stad te zien.

    Wat de lokale radio Scorpio ooit betekende voor de openbare omroep was en is Veto voor de fotowereld: een kweekvijver voor pril talent. Heel wat medewerkers belandden later bij De Morgen en De Standaard, of bleven fotograferen in de marge van hun wetenschappelijke carrière. Hun beste werk werd vandaag nog eens uit de kartonnen dozen gehaald.

    De Veto-aanpak sluit perfect aan bij de regels van de reportagefotografie in de jaren tachtig en negentig: geconcentreerde beelden in zwart-wit, met significante details die het verhaal vormgeven. Dat dit laatste soms al te nadrukkelijk gebeurt, zal wel aan het jeugdige enthousiasme van de makers liggen. De geënsceneerde foto’s zijn niet meteen de sterkste, maar er zit ook knap werk in deze kleine reeks. Veto Foto is een fraai, ietwat nostalgisch uithangbord voor de klassieke persfoto, die vandaag harde tijden doormaakt. Helaas zal een dozijn Leuvense plaatjes het tij niet keren. (EM)

    Tot 4 mei op twaalf locaties. Gratis. Parcours op http://www.veto.be/foto.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.