Fout bij het uitvoeren

MS Office heeft mij voorbije week weer bloed doen spuwen, en dan in bijzonder Outlook. Ik vind dat sowieso al een ellendig hulpstuk om mails te beheren, zeker als het dan nog eens paranormale gedragingen gaat stellen.

Of wat te denken van de melding “Fout bij het uitvoeren van de bewerking”. In ’t Frans geeft dat “échec de l’opération” en in ’t Engels “operation failed”. Waarmee weer ten overvloede bewezen is dat ik een ontembare polyglot ben. Helaas helpt mij dat in deze niet vooruit.

De fout stelt zich bij sommige (thuis)gebruikers als ze op het knopje duwen om een nieuw bericht, reply of forward te maken. Redelijk elementaire functionaliteit voor een e-mailclient dus.  Wat ik dan met mijn vereende expertise probeer, is het profiel verwijderen en opnieuw instellen. Soms werkt het daarna. Voor één keer toch. De volgende opstart is het alweer van dattum.

Natuurlijk heb ik mij al ziek gegoogeld naar oplossingen, maar de foutboodschap is zo vaag dat evengoed Freddy Horion er iets mee kan te maken hebben. Ik gok dat de exchange server software enige schuld treft en dat het weer wachten zal zijn tot een volgende fix of service pack. Maar in de tussentijd krijg ik wel steenvorming in mijn testikelen.

2 gedachten over “Fout bij het uitvoeren”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.