Redelijk onvoorstelbaar

Een tijdje geleden gevonden via Mo, waar ook het ganse verhaal staat te lezen. In ’t kort:

Het is 50 jaar geleden dat in het Russische Mayak een tank met tienduizenden tonnen vloeibaar, hoogradioactief afval ontplofte. Bijna een half miljoen mensen kwamen in contact met radioacatieve stoffen. Rusland wist de ramp vier jaar lang te verzwijgen.

Ik had zelf nog nooit van het incident gehoord, maar de gevolgen zijn gewoon onvoorstelbaar. Toch wordt er blijkbaar niet al teveel moeite gedaan om de mensen te evacueren. Kindertjes koteren nog altijd gedreven met hun handjes in de stralende grond.

Nu en dan verdwijnt er trouwens nog altijd een vaatje kernafval. Aan de vinders wil ik vriendelijk vragen het goedje terug te brengen naar het depot en het vooral niet in te zetten als vuile bom.

Kernenergie is veilig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.