Onder de duinen

De Mens - Onder de duinen

De Mens, daar ben ik onvoorwaardelijk fan van. Een trouwe volgeling, een adept.

Ons briljante trio heeft sinds vrijdag een nieuwe cd uit, getiteld “Onder de duinen”. Als melomaan heb ik het culturele kleinood vanzelfsprekend reeds twee dagen in mijn bezit. Ik kan enkel vast stellen dat het heerlijk in de oren klinkt.

Frank Vander linden, Michel De Coster en Dirk Jans produceren nog altijd dat onversneden geluid, dat zich onder de noemer “keijharde rockmuziek” thuisvoelt. Toch vinden we ook het ingetogenere werk terug, zoals Blind, doof of erger en Moet ik dankbaar zijn, waarbij het gitaar-grootmeesterschap van Frank Vander linden tot zijn recht komt. Schön!

Valt het trouwens nog mensen op dat Dirk Jans steeds meer op opper-mens Frank Vander linden begint te lijken. Ofwel groeien die twee steeds meer naar elkaar toe van in de studio te zitten, ofwel zijn er onbekende genetische links in het spel. Moest ik nog communicatiewetenschappen studeren, ik zou daar zeker een thesis in vakgebied Populaire Cultuur over kunnen volbrallen.

Maar goed, men zegt wel eens dat mensen een liedje mooi vinden omdat ze zich er in herkennen. Dat principe heeft ons al beerputten vol stroperig liefdesgejengel opgeleverd. Maar op dit plaatje staat een pareltje, getiteld “Wiskunde”. Wel, dat is nu eens één en al herkenning, als ik mezelf zo even introspecteer. Vooral wat dat hopeloos en vruchteloos proberen betreft.

Wiskunde was hopeloos
Vruchteloos probeerden wij
Wiskunde was niets voor ons
Vruchteloos probeerden wij

Ook later, veel later
Was er niets dat ons ontsnapte
Veel later
Bleek het leven
Moeilijk als die cijfers toen
Als die vergelijking toen

Wiskunde was hopeloos
Vruchteloos probeerden wij
Wiskunde was niets voor ons
Machteloos berustten wij

En ook later, veel later
Was er veel dat wij niet snapten
Examendromen
Lange nachten
Hoge eisen
Waar niemand ze verwachtte

Wiskunde was hopeloos
Een lege doos, daar bleef het bij
Het speet ons maar het deed ons niks
Het speet ons maar we konden er niet bij

En later, veel later
Meer van dat, meer van dalles
En later, veel later
Struikelblokken en muizenvallen
Wiskunde!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.