Johnnenfiets

Om diefstallige redenen zoek ik mij de laatste dagen een nieuw (tweedehands) rijwiel om over de schone Vlaamse wegen te pedaleren. Bij die zoektocht bezig ik voornamelijk kapaza. En aan het overvloedige aanbod te zien, willen er blijkbaar zeer veel mensen een fiets verpatsen.

Fietsen zijn er in vele kleuren, formaten en uitvoeringen, zo leerde ik. Deze gepimpte tweewieler trok bijzonder hard aan mijn begerige blik:

Rare fiets

Voor 225 euro wordt zo een beesje uw bezit. Het beschikt over schijfremmen, een driedubbele vering en een veel te hoog geplaatst achterspatbord. Als de Tour de France ooit verkast naar de maan, dan is dit de standaardfiets. Op aarde is het gewoon de velo-versie van de verlaagde Seat Ibiza. Ik weet niet of ik met zo’n stigma kan omgaan.

Deugdelijke voorstellen om mij uit de immobiliteit te helpen zullen rijkelijk beloond worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.