Neen, ik neem geen foto van u!

Magnus - Tom Barman

U had al door dat ik woensdag een bescheiden stapje in het Overijsese nachtleven heb gezet omwille van het spetterend Rand-O-Mania-event. Het verjaardagsfeestje van vzw De Rand was dat. Een vereniging die de nobele missie nastreeft om bij te dragen “tot de groei van een open en verdraagzame leefgemeenschap, die het Vlaamse karakter van de Vlaamse rand respecteert, uitstraalt en dus versterkt”. S’il vous plait…

Ik liep daar dus met mijn kostelijk fotomateriaal tussen onze verloren jeugd om kiekjes te nemen van de feestelijkheden. Gemakkelijk was dat niet, wat er was een chronisch gebrek aan licht (werken op ISO1600, sluitertijd 1/50 en dat op 200mm zoom vergt een vaste hand!). En van stroboscopen placht ik echt misselijk te worden.

Waar ik evenzeer misselijk van werd, waren de eindeloze vragen van partieel dronken figuren die mij aanklampten om een foto te trekken van hen met hun al even weinig nuchtere gevolg. Ik wil geen Rand-O-Mania - Liever thuis geblevenruzie en nen toek op mijn cabine vermijd ik ook liever met 1.500 euro aan apparatuur in mijn pollen. Bijgevolg ging ik doorgaans gedwee in op die dronkemansverzoeken. De eerste vijf keer neem je dan effectief een foto, de volgende malen richt je gewoon in hun richting en laat je de flash afgaan.

Wat mij ook altijd opvalt bij dit soort gelegenheden, is dat percentage van de opkomst dat zich steendood staat te vervelen, doorgaans voorzichtig nippend van een schuimloos pintje, verlangend naar hun nest. Zonde van dat toegangsticket, denk ik dan. Je kunt er natuurlijk ook gewoon het beste van proberen maken en de PSP ter hand nemen.

Een gedachte over “Neen, ik neem geen foto van u!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.