Aan de stok

Een sympathieke hoofdtelefoon gooide mij een zogenaamd blogstokje toe. De herkomst en toedracht van het begrip ga ik u niet uit de doeken doen, maar het komt erop neer dat men dezelfde vraag voorlegt aan verschillende personen. Een beetje zoals een examen, maar dan met relevante vragen en de interessante bijkomstigheid dat alle antwoorden correct worden gerekend.

Ditmaal wordt er van mij een masterplan gevraagd om uw gestrande sociaal leven weer vlot te trekken. En dat treft, want op dat vlak kan ik u wel enkele tips aan de hand doen:

Drink nog alleen cola. Na verloop van tijd wordt u ziek. Dan kan u naar de dokter gaan. Die heeft een wachtzaal. Ga op maandagmorgen, dan zitten daar zeer vele anderen met al dan niet ingebeelde kwalen. Daar kunt u dan mee converseren over de laatste wetenswaardigheden uit den Dag Allemaal, die ter plekke in meerdere jaargangen is terug te vinden. U kunt dat nummertje nog eens overdoen bij de tandarts, want het hoeft geen betoog dat tandbederf even welig in uw bakkenst zal tieren als salmonella in de zandbak van een kleuterschool.

Maar er is meer. Want natuurlijk komt obesitas om de hoek loeren dankzij de overvloedige consumptie van dat bruinige goedje. Als pasmunt kunt u dan de lokale fat fighters of weight watchers vervoegen. Ziet u het al gebeuren, al die ongelooflijk boeiende ontmoetingen met gezette lotgenoten? Kei SAM gewoon!

Of aansluitend kunt u er natuurlijk ook gewoon voor opteren om een hongerstaking te beginnen. Zo haalt u dan misschien nog de Grote Peter Van de Veire ochtendshow, waarin u een oproep kunt doen naar het brede ochtendpubliek om uw actie te vervoegen. Anorectisch geori?nteerde medemensen en een schare asielzoekers zullen maar wat graag uw lichtende voorbeeld volgen. Dat is ook nog es kei multicultureel!

Voila, me dunkt dat ik mij eens temeer adequaat heb gekweten van deze staatszaak. Om het plaatje compleet te maken, zal ik deze vraag maar eens doorspelen aan Horskaer van het veelzijdige eraserhead.be. Die meneer zal zondermeer kunnen putten uit zijn eindeloze anekdotiek uit het Vlaams-Brabante uitgaanswezen om een boeiend schrijven op ons los te laten.

Een gedachte over “Aan de stok”

  1. Ik zal van het verlengd weekend gebruikmaken om een expos? over het optrekken van sociaal levens te publiceren.

    Mijn eindwerk wacht wel eventjes.

    U leest het gauw op onze websteak!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.