Lang leve de gratis zichtrekening

Ik snap dat dus niet h?. In Belgi? geeft de gemiddelde burger 65 euro uit voor het beheer van zijn zichtrekening. Zoiets heet dan nog goedkoop te zijn, want in Itali? is dat 182 euro. Dan mag een mens al fameus veel centjes hebben staan omdat met zijn rentenota goed te maken.

Ik blijf er mij toch over verbazen hoe mensen maar blijven betalen bij die megabanken voor een simpele zichtrekening, bankkaart en VISA, terwijl het op een ander voor niet is? Als een bank niet genoeg geld kan verdienen door de kapitalen van haar klanten deftig te beleggen, is ze dan de naam van bank wel waard? Geld is toch de grondstof van een bank? En wie is er zo gek om geld te vragen voor zijn grondstoffen als men die gratis kan krijgen?

Lange tijd ging er geen dag voorbij zonder een nieuwe fusie in het bankwezen, geregeld werd het kantorennet uitgedund en evenlang promoten ze nu al elektronisch bankieren. Allemaal onder de noemers “kostenbesparing” en “effici?ntie”. De winsten hebben inmiddels walgelijke hoogtes bereikt, maar een gratis dienstverlening die niet meer dan een te verwachten minimum is, ho maar, dat kost geld!

Enfin, ik zal het wel allemaal weer niet zo goed begrepen hebben zeker?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.