Google zwart maken

Het wordt misschien wel hoog tijd dat ook webdesigners beginnen rekening houden met de impact van hun kleurgebruik op de opwarming van de aarde. Deze jongen rekende uit dat een webpagina met witte achtergrond ongeveer 74 Watt aan elektriciteit vebruikt, terwijl een pagina met zwarte achtergrond gemiddeld maar 58 Watt verbruikt.

Een populaire pagina als Google een zwarte achtergrond geven in plaats van een witte, zou maar liefst 3000 Megawatt-uur per jaar besparen. Dat zijn weer twee ? drie kerncentrales minder.

Of onze man zou er natuurlijk flagrant naast kunnen zitten. Naar het schijnt zou het verschil vooral bij CRT-monitors van toepassing zijn en minder op LCD-monitors.

Wat er ook van zij, binnenkort schakelt jasperwiet.be alvast over op zwarte achtergrond met donkergrijze letters. Ze moesten dat verdomme subsidi?ren!

Een gedachte over “Google zwart maken”

 1. Vermindering van energie verbruik geldt voor oude CRT monitoren.
  De beeldbuis uit zo’n monitor gebruikt meer energie bij het weergeven van een witte achtergrond voor google.
  Dit heeft te maken met de techniek van een CRT monitor die met drie elektronen kanonnen kleuren opbouwt. Voor wit moeten alle drie de kleuren op ‘vol’ vermogen gebruikt worden en voor zwart niet.
  Zie voor uitleg hiervan ook:
  http://www.computervrienden.nl/monitor.html
  Ook op onderstaande website staat een duidelijke uitleg, die ingaat op google met zwarte achtergrond.
  http://gva.typepad.com/webredactie/2007/08/google-met-zwar.html

  Verder zoeken op ‘google zwarte achtergrond’ , ‘pc energie besparen’ of ‘werking crt monitor’ levert meer zinvolle aanvulling op met name over hoe je algemeen meer energie bespaart bij computer gebruik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.