Oest

Een schrijnend gebrek aan interessante gebeurtenissen in het holle werkmenschenbestaan, noopt mij tot het u voorleggen van een mysterieus gezondheidskwaaltje. Het betreft ongecontroleerde stuipen in de borststreek die zich luchtpijpgewijs naar de stembanden, de keel en de mondsholte verder zetten (omtrent de juistheid van de volgorde kan ik helaas geen zekerheid bieden). Vervolgens krijgt dit ongemak een auditieve uiting in de vorm van een rasperig geruis uit de mondsholte. Aan de toog noemt men dit fenomeen ook wel den hoest.

Het mag een geluk bij een ongeluk heten dat den hoest mij niet de ganse dag ambeteert. Neen, mijn gebas treedt enkel gedurende de late avond op, zo rond een uur of tien. Bij het ochtendlijke ontwaken zijn er nog enkele naschokken voelbaar, maar deze wee?n zijn slechts van korte duur.

Alle middelen om dit gezondheidsmatige falen van mijn lichaam aan te pakken, zijn meer dan welkom, of ze nu medisch verantwoord zijn of niet. Moet ik gewoon vroeger gaan slapen? Of hangt er mij een pijnlijk doe-het-zelf lavement boven het hoofd? Ik ben voorbereid op alles.  

Zo, daarmee heb ik weer een substantieel deel van mijn persoonlijk leven blootgelegd op Internet. Wie zal zeggen wat er nog op komst is? Mijn eerste bevalling zonder epidurale live op vrtnieuws.net? Met den techniek van tegenwoordig is er zo veel mogelijk…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.