Tip: dowload eens een radioprogramma

Tijd voor een educatief moment. De VRT heeft zijn radioprogramma’s al een hele tijd herbeluisterbaar gemaakt. Soms voor een week, soms voor altijd. Mijn enige ergernis is dat men altijd de VRT radiospeler moet gebruiken om naar programma’s te luisteren.

Nochtans zijn dat gewoon mp3-bestanden die in de achtergrond geladen worden. Nu waren er al snoodaards die de echte url’s hadden achterhaald waarlangs die programma’s gewoon naar de harde schijf gedownload konden worden, maar het kan nog simpeler.

En wel met de Firefox-extensie “Greasemonkey“. Gewoon even installeren, om vervolgens het scriptje voor de VRT-sites te installeren. Dat doet men door op deze pagina “install this script” te klikken.

Eens dat allemaal achter de rug is, ziet men op de pagina van het radioprogramma op de website van uw favoriete radiostation een extra link “(mp3)” staan. Daarop kan dan gerechterklikt worden om “save link as” te doen. Geen dank.

2 gedachten over “Tip: dowload eens een radioprogramma”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.