Waar was u…

… op 11 september?  Wel, ik zat toen nog gewoon op de middelbare school, waar ik wellicht aan het leren was over onzichtbare, endogene organismen die zich geslachtloos voortplanten in donkere holtes teneinde een hoger goed mogelijk te maken. Maar eigenlijk doet dat niet ter zake. Niettemin vertelt half Belgie mij vandaag in mijn gazet waar zij zich op die dag geografisch situeerden.

Dat levert redelijk te verwachten antwoorden op. Driekwart van de ondervraagden waren politici en die zaten gewoon in een vergadering waar ze tot hun onuitgesproken tevredenheid abrupt van verlost werden. Het overige kwart was eveneens bezig met iets in de lijn van hun beroepsbezigheid: de reclamemaker was reclame aan het maken, de sporter aan het trainen en de muzikant was voorwaar een cd aan het opnemen.

Bladvulling van laagwaardige kwaliteit dus. Het enige aanvaardbare excuus voor deze dwaling is een nijpend tekort aan redacteurs als gevolg van een acute diarree-epidemie die het gros van de journalisten aan de pot gekluisterd hield.

Op die manier kan ik ook een periodiek vullen: “En u? Waar was u vandaag toen er weer 20.000 mensen aan honger stierven?”

tags: , ,

Een gedachte over “Waar was u…”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.