Louis, wat doe je nu?

Liefste Louis,

Ik lees dat je stoute dingen hebt gezegd over Brussel. Onze tweetalige hoofdstad zou volgens jou immers de kas van Vlaams-Brabant plunderen. Straffe woorden zijn dat, maar ze komen dan ook uit de mond van een straffe kerel.

Helaas vinden weinigen het aangenaam om onder de bloedzuigers ingedeeld te worden. Giftige reacties vanwege de Brusselse inboorlingen waren dan ook jouw deel.

Maar trek je dat niet aan, Louis. De redactie van jasperwiet.be staat in deze als ??n onverwoestbaar blok achter jou. Dat zijn dan eigenlijk twee onverwoestbare blokken achter elkaar, gezien jij in een meer letterlijke interpretatie ook gezegend bent met een rechthoekige lichaamsbouw.

Ik ben net als jij trouwens ook nooit zo een Brussel-fan geweest. Want laat ons de dingen eerlijk stellen: die zogenaamde hoofdstad is niet meer dan een opgewaardeerde negorij in de schaduw van het hemelse, Leuvense rijk. Het is een stedenbouwkundige miskleun die de aandacht al te vaak en geheel onterecht afleidt van het kloppend hart van de bierconsumptie.

Waarom pik je dit nog langer, Louis? Waarom maak je van Leuven niet gewoon een onafhankelijke stadstaat? Leuven heeft volgens mij alles om een autarkische entiteit te kunnen vormen. Er is is een universiteit, er zijn scholen, ziekenhuizen, caf?s, broodjeszaken, nachtwinkels en copy shops (en dan vergeet ik bijna de Extase). Ook op cultureel vlak kan jouw parel aan de Dijle zijn voortrekkersrol blijven vervullen, met avant-gardisten als Big Bill en de studentenfanfare.

Zet die kiekenfretters dus meer eens ter dege te kakken! Ik wil gerust getooid als stadsbode de onafhankelijkheidsakte declameren van op het stadhuisbalkon (gegeven dat dat kleinood tegen die tijd aanhangig gemaakt wordt). Dus sluit alvast de tolpoorten, luidt den beiaard en drinkt op de herwonnen vrijheid! 

Mit sozialistischen gru?en,
Jelle

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.