Sorry voor Jelle

Beste vrienden en vijanden van de hoger gegrepen sportieve prestaties,

Wanneer het einde van de maand mei nadert en ik hoogdravende aansprekingen aandraag, kun je het vervolg al enigszins voorspellen.

Laat er mij dus niet geheimzinnig over doen dat ik zondag 28 mei voor de 9de keer de 20km door Brussel loop. En ja, voor de 9de keer voor Vredeseilanden.

Zoals altijd volg ik daarvoor een rigide trainingsschema. Dit jaar werd ik echter lelijk in de maling genomen. Mijn sociale omgeving deed me geloven dat ik er helemaal klaar voor was. Maar dat is, wat Adriaan Van den Hoof noemt, te hard van stapel lopen:

Gelukkig ben ik geen rancuneus type en horen gênante situaties bij mijn leven als de uitjes op mijn Bicky Burger.

Het is iedereen dus vergeven. Sponsor NU en dan loop ik die 20km gewoon voor écht.

  • Dat kan online via mijn persoonlijke pagina
  • Of via een ouderwetse overschrijving naar het rekeningnummer van Vredeseilanden: BE64 0000 0000 5252 met mededeling Loper: Jelle Goossens

Elke gift groot of klein helpt Vredeseilanden om van duurzame voeding de gewoonste zaak van de wereld te maken. Want voedsel geproduceerd met respect voor het milieu, waar boeren een degelijk inkomen aan verdienen… Dat is geen luxe, maar een verdomde noodzaak.

Dank u veel!

Met dank aan Adriaan Van den Hoof.
Bijzondere dank aan de moeilijk te overschatten Robin Broos. Voor de vriendschap en de ondersteuning op het inhoudelijke, morele, productionele, logistieke, creatieve en horecagebied (dat laatste het hele jaar rond).

Wistjedatjes

WIST JE DAT… De boswachter in het filmpje helemaal geen echte boswachter is? Het is die malle malle Jimmy Dewit aka DJ Bobby Ewing. “Maar, hoe komt Jimmy zo plots aan die volgroeide snor?” hoor ik je vragen? Tja, enkel Jimmy kan ons het geheim verklappen van een perfecte gaffa-snor!

WIST JE DAT de openingsscène en de slotscène werden opgenomen in Het Depot? Nochtans lijk ik in het filmpje Café Jeeskesboom binnen te lopen. Dat is geen fout, maar een bewuste artistieke keuze om dé 2 creatieve hotspots van Leuven met elkaar te verbinden. Kijk, dàt is de magie van televisie!

WIST JE DAT je een fitbit helemaal niet kan manipuleren met een schroevendraaier? De man die dat in het filmpje toch met zoveel voorgewende toewijding doet, is niemand minder dan Kamiel De Bruyne, de bedenker van Sorry voor alles alles op Eén. Maar ook de man achter Vindingrijk en de kaka-pipihumor op Kamielus.

WIST JE DAT Ook Herbert Flack op ietwat verdoken wijze steun aan mijn 20km door Brussel voor Vredeseilanden verleent? De geduldige kijker en luisteraar merkte het op, want het beste wordt altijd tot het laatste bewaard. In dit geval tot de laatste seconden van het filmpje.

WIST JE DAT De loopscène in de sneeuw helemaal niet in Kessel-Lo is opgenomen? Voor dit 2 seconden durende shot trokken Robin Broos en ikzelf helemaal naar Flåm in Noorwegen. De opnames moesten in een recordtijd gebeuren, want na consumptie van twee lokaal gebrouwen witbiertjes was het budget op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.