Spaar uw verontwaardiging

Waarde lezer,

De laatste zondag van mei gebeuren er altijd belangrijke bijzaken. Normaal gesproken grijpt dan de 20km door Brussel plaats, maar door een overtreffende bijzaak – de democratie, naar men zegt – is dit feestelijke sportevent vervroegd naar 18 mei. Nu zondag dus!

U voelt misschien al aan uw gloeiende theewater dat daarmee de tijd van het jaar is aangebroken dat ik u in enkele trefzekere paragrafen tracht te overtuigen om mijn 20km door Brussel te sponsoren, en wel ten voordele van Vredeseilanden.

Indien u daar nog geen traditie van had gemaakt, dan vormt mijn jaarlijkse mediacampagne daar steeds een zoete stimulans toe. Het spijt mij echter u te moeten meedelen dat mijn campagne de voorbije weken op een laaghartige en retroactieve wijze geplagieerd werd door menige partijpolitieke instantie, en wel met het oogmerk van platte verkiezingspropaganda.

Oordeelt u zelf:

 

Stoomt uw bloed ook reeds van kolkende verontwaardiging over dit schaamteloze plagiaat? Wel, dan zeg ik u: spaar uw ontzetting en zet ze om naar harde euro’s voor Vredeseilanden.

U draagt met uw gulheid bij aan de realisatie van een waarachtig belangrijke zaak: het verbeteren van het reilen op deze aardkloot. Met uw steun kunt u er namelijk voor zorgen dat boeren en boerinnen wereldwijd een beter inkomen verdienen. Vredeseilanden ondersteunt daarvoor hun organisaties en brengt de kennis samen van slim volk uit universiteiten, bedrijven en overheden om mee te timmeren aan oplossingen voor de joekelse uitdagingen waar onze wereldwijde voedselvoorziening voor staat.

Uw steun geeft mij vleugels – al durf ik dat niet te luid zeggen uit angst dat er weer een partij mijn slogan afschrijft.

Stort dus uw bijdrage groot of klein op het rekeningnummer van Vredeseilanden:

BE64 0000 0000 5252
met mededeling
Loper: Jelle Goossens

Ik verzeker u: Mijn conditie is uitstekend. Mijn dank oneindig.

Voor giften vanaf 40 euro krijgt u bovenop mijn dankbaarheid een fiscaal attest, waarmee onze teerbeminde fiscus u een behaaglijke belastingvermindering gunt.

UPDATE 18/5/2014: Résultats des courses

20km door Brussel 2014 - uitslag

Samengevat: Warm, kapot gegaan op het einde, maar niettemin tevreden met deze tijd.

UPDATE 6/7/2014: Merci.

20km bedankt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.