Daar is de 11de provincie

Le Belge from vredeseilanden on Vimeo.

Nu integraal online: Le Belge. Een aangename, bij wijlen grappige, bij andere wijlen ontroerende kortfilm geregisseerd door Stijn Meuris, die hopelijk enige discussie over landbouw en de problematiek van boeren en boerinnen losweekt in uw huiskamer en daarbuiten.

En wij willen met Vredeseilanden natuurlijk onze oplossingen daarmee op de agenda’s krijgen.

Nee, er wordt geen enkele keer Vredeseilanden in de film genoemd. Slechte marketing? Wij dachten zo dat niemand zat te wachten op een educatief filmpje over Vredeseilanden.

Bovendien leerde Joseph Goebbels ons dat de beste propaganda zo subtiel is dat ze niet als propaganda overkomt. Ik ga die wijsheid niet verder uitdiepen.

Voor de hypevorming hoop ik de komende maanden nog op de medewerking van Geert Bourgeois. Want valt onze affiche niet onder de rauwe Belgicistische propaganda? Eat your heart out, Clouseau!

A propos, nog een doe-opdrachtje om af te sluiten: word inwoner van de 11de provincie.

Affiche campagne 2010 zonder datum
Attribution-NonCommercial License by vredeseilanden

2 gedachten over “Daar is de 11de provincie”

  1. Niet gehinderd door enige voorkennis, en te lui om het filmpje te bekijken, maar elfde provincie, klinkt dat niet wat kolonialistisch?

  2. Dat klinkt in (sommige) oren zeker en vast kolonialistisch. Maar je had al kunnen raden dat het daar ook een beetje voor gedaan is 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.