Made in Belgium

Een beetje publieksgericht journalist weet een  gebeurtenis duizenden kilometers ver van huis toch weer aan de eigen voordeur te brengen. Hoe? Door prioriteit te geven aan het juiste detail. Zo neemt de betrokkenheid bij een dramatische moordpartij op een legerbasis in Texas proporties aan, als was het in Brussel gebeurd.

Vandaar het consonant hoerageschal bij de Vaderlandse media toen bekend raakte dat het wapen waarmee de dolle schutter in Fort Hood te werk ging, de vrucht was van het Belgische wapengenie. Verschoning: van het Luikse Wirtschaftswunder.

Nu heeft men van den Waal in het Vlaamse landsgedeelte al zaken gezegd die in de context van een huwelijksaanzoek als ongepast ervaren zouden worden. We gaan dat hier allemaal niet herhalen, maar laat het duidelijk wezen dat er aan één ding niet te tornen valt: hun wapentuig is excellent.

Een vlugge zoekopdracht leert dat ook den Amerikaan unaniem is in zijn oordeel over de FN-schietijzers made in Belgium.

Fabrique Nationale Herstal (FNH) has been the epitome of innovation, quality and dependability for more than 100 years.

Nu hoort ge ’t van een ander.

Het is trouwens lang niet de eerste keer dat onze lilliputternatie aan de basis ligt van een gebeurtenis met internationale uitstraling. Neem nu de eerste wereldoorlog. Met welk wapen, denkt u, werd de aartshertog Franz Ferdinand naar zijn kist geleid? Met dit veulen uit de FN-stal.

Zo, voelt iedereen zich al wat beter?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.