Tot slot

Skaftarskali - Kirkjubaejarklaustur

Ter definitieve afronding van het hoofdstuk IJsland, de laatste plaatjes van de terugweg naar Reykjavik. Daarbij maakten wij nog een zijsprongetje langs een schoon stukje natuur. Notities laten mij hier in de steek, maar ik meen dat we ons nabij de Vatnajökul-gletsjer bevonden, op een plaats die Skaftárskáli gedoopt was.

Hella

Verder weinig nieuws. ’s Avonds staken we nog iets weg in het dorpje Hella, een plaats waar de Pizzur en Hamborgarar bij Kaffi en Te vlotjes naar binnen gaat.  Vergeefs probeerden wij nog een nabije vulkaan te spotten, maar de toeristische literatuur was helaas weinig specifiek over de locatie.

Het Ranga Hotel voorzag ons die nacht nog van een decadente beleving: warme bubbelbadjes buiten in de sneeuw en des morgens  verse muffins en meer van dat lekkers bij het ontbijt. Met dank aan de wisselkoers van de IJslandse kroon.

En zo ben ik – twee maand na thuiskomst – alsnog door mijn foto’s geraakt. Felicitaties.

Ranga Hotel

Skaftarskali - Kirkjubaejarklaustur

Skaftarskali - Kirkjubaejarklaustur

Skaftarskali - Kirkjubaejarklaustur

Skaftarskali - Kirkjubaejarklaustur

Skaftarskali - Kirkjubaejarklaustur

Hella

Hella

Hella

Ranga Hotel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.