In de Blue Lagoon

Blue Lagoon

De namiddag van dag 2 van ons IJslandse verblijf  stond volledig in het teken van de Blue Lagoon. Om mijn vingers te ontlasten, ziehier de definitie van Wikipedia.

The Blue Lagoon is een geothermisch bad in de buurt van Grindavík, zuidwest IJsland.

Het bad, of eigenlijk een meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39 graden celsius en bevat ongeveer 2,5% zout. Het warme water is eigenlijk een bijproduct van de geothermische elektriciteitscentrale van Svartsengi. Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, bijna opalescerende kleur geven. Het bad trekt veel mensen met de huidziekte psoriasis omdat het water een helende werking zou hebben. Het bad is een van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland.

Zelfs zonder psoriasis kan ik u verzekeren dat het heerlijk toeven is in het warme water. Enig nadeel is de zwavel/rotte eiren-walm die aan het wateroppervlak sluimert.

Blue Lagoon

Tussendoor kan de ronddoberende genieter zijn gezicht insmeren met een witte smurie die op verscheidene verdeelpunten in emmers staat opgesteld. Op aansturen van de vermeende helende werking van deze substantie, laten badgasten zich verleiden om hun gezicht onder de klodders drek te smeren. Wellicht lachen even verderop geniepige IJslanders in hun vuistje bij dit absurde tafereel.

Doch niks hield mij tegen om me tot fan van de Blue Lagoon te bekeren op Facebook. Mijn lidmaatschap voor de groep tegen de hoge toegangsprijzen van de Blue Lagoon (20 euro) houd ik nog even in beraad. De aanvraag voor de groep “I got naked in the Blue Lagoon” werd  radicaal afgewezen.

En de avonturen blijven maar komen… Terwijl wij in het water lagen, liepen aan de rand van de Blue Lagoon de opnames voor de Britse versie van Topmodel. Omgeven door reflectiepanelen, stond een halfvolgroeide vrouw met teveel schmink, te smalle beentjes en te weinig kleren voor den tijd van ’t jaar, zwoel in de lens te kijken. Alsof IJsland de laatste tijd al niet genoeg te verwerken heeft.

Tot slot nog een paar foto’s van de Blue Lagoon en de weg daar naartoe.

Blue Lagoon

Blue Lagoon

The road to the Blue Lagoon

Geothermic power station of Svartsengi

The road to the Blue Lagoon

The road to the Blue Lagoon

The road to the Blue Lagoon

The road to the Blue Lagoon

2 gedachten over “In de Blue Lagoon”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.