Den oorlog

All̩, het weekend zit er weer op en mijn gevoel is Рnet zoals de eerste prognoses Рgoed.

Vrijdag op de markt in Leuven werd ik dat al meteen gewaar. Twee uurtjes op straat leverden al bijna 400 euro op. De beste reden om niet te kopen kwam van een oud koppel. Mijn vraag om te steunen beantwoordden ze met de woorden: “ze hebben ons tijdens den oorlog ook niet gesteund”.

Daarop volgde meer toelichting, die pijnlijk in detail trad. “Zelfs de appelsienen die lagen te rotten kregen we niet”.  Naarmate de zinnen vorderden, begreep mijn luisterend oor dat meneer en mevrouw “verkeerd” waren in den oorlog. Een stellingname die na den oorlog om evidente redenen niet geapprecieerd werd.

Ge komt wat tegen op zo een weekend. De geschiedenis, om maar iets te zeggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.