Dum Tek Tek

Hadise

De laatste dagen stelden wij op flickr een verhoogde trafiek vast op de foto’s van Hadise. Beelden die nog dateren van de Druivenfeesten 2006.

Net toen de Staatsveiligheid vragen begon te stellen, meldde een euforische Turkse lezer ons de toedracht van deze plotse piek:

Hadise represents Turkey with Düm Tek Tek in Eurovision Song Contest 2009

In the first minutes of 2009, the Turkish song by Hadise was introduced. Although Hadise is popular in Europe, her Eurovision Song Contest entry sounds new for the contest according to Turkish listeners and TRT. A while after the Turkish song was announced, TRT made a poll and 65% of fans declared the song was very good, 20% said nice, 9% said not bad and 7% said very bad.  (Zo klinkt dat in het Turks)

Dat moet zo ongeveer het beste nieuws zijn sinds de uitvinding van de blauwe mayonaise. Nu kunnen wij hier besparen en geen (tweede) Belgische inzending opsturen. Geen ellendige voorselectie met de kwade smaak van kermende halftalenten. Geen nutteloos koopkrachtverlies aan sms-stemmen. Geen valse hoop meer hooghouden op die voorlaatse plaats.

En die Hadise, ze mag er zijn van mij. Proper gewassen en sober gekleed. Vooruit met die Dum Tek Tek…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.