Jef Demedts

Jef Demedts

Op de eerste dag van deze bijna voorbije maand, trok ik in companie naar de Gentse binnenstad. Een interview met de acteur Jef Demedts stond op het programma voor het boekske Buurten, bedoeld voor de Nederlandssprekende en -begrijpende inwoners van Sint-Genesius-Rode (hier de bladzijde in PDF).

Omdat de vooropgestelde plaats van afspraak om feestdagredenen niet toegankelijk was, trokken wij naar een naburig etablissement: de Springles. Een voltreffer. De naam van de tapperij staat dan ook in trotse, bolle, overlopende fluo-letters op de vitrineruit gekleefd. Wordart van Microsoft is er stijlvol bij.

Binnen had reeds menige stamgast zijn onderkant aan de vaste zitplaats gehecht. De vroege voormiddag verhinderde ook niet dat enkele aanwezigen zich reeds in benevelde toestand bevonden. In een zeldzaam moment van helderheid, herkenden twee onder hen toch de befaamde acteur. Wellicht nog uit zijn rol van Fabian van Falada. Jeugdsentiment werkt over de promilles heen.

Als antwoord op een onverwachtse vraag, mocht Jef bij het buitengaan zijn handtekening nog plaatsen op de buik van een plotse fan. Dat verliep moeizaam, omdat het heerschap neiging had om achterwaarts te kantelen bij het minste contact met de balpen.

Ziedaar dus de setting van het gesprek en hieronder enkele foto’s.

(update: natuurlijk kunt u ook naar de voorstelling in GC de Boesdaalhoeve gaan kijken)

Jef Demedts

Jef Demedts

Jef Demedts

Jef Demedts

Jef Demedts

Jef Demedts

Jef Demedts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.