Labiele kleuters

Kunnen we het allemaal een beetje rustig aan doen, daar op de beursvloer? Neen, het financieel systeem gaat niet crashen, tenzij we allemaal doen alsof dat toch gaat gebeuren. Self-fulfilling dinges en van die toestanden.

Wat bedrijfsleiders drijft om de toekomst van een onderneming in zulke mate te laten afhangen van een spartelende school peuterbadkapitalisten op een beurs, is mij nooit helemaal duidelijk geweest. En dan lopen die lieden maar te zaniken over “de markt” die zich vandaag zus voelt en dus zo reageert… ’t Is geen schande om toe te geven dat niemand nog weet hoe die krabbenmand aan elkaar hangt. De voorbije maanden brachten dat inzicht gaandeweg al met zich mee. De mama zal niet boos zijn. Beloofd.

Ach, het leven is eenvoudig wanneer men bij een niet-beursgenoteerde bank zit.

2 gedachten over “Labiele kleuters”

  1. ’t is al erg genoeg dat wijlie den helft van onze zuurverdiende centen aan vadertje staat moeten geven en amper iets kunnen sparen… En dat deeltje dat ik dan op mijn fortis-spaarrekening zet, dat gaat dan toch terug naar de staat…

    maar het is evenwel zo dat ik bij een vzw in de schoot van de gemeenschap werk… dwz dat ik door belastingsgeld betaald word.

    dus eigenlijk zou het beter zijn, moest ik gewoon stoppen met werken en toch geld krijgen om te leven.

    of is dat nu allemaal iets te simpel voorgesteld?
    hopelijk wel, dan solliciteer ik bij LDD!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.