Geeft de Louis anders de schuld

Ik heb mij nu voorzeker bij de maatschappelijke elite gevoegd door lid te worden van de Facebook group Petitie tegen het gezaag over ‘superboetes’ in Leuven, die een reactie vormt op de group Ik wed met Tobback 5000 studenten te vinden tegen de superboetes in Leuven. Een keuze waarvoor mijn achterban vanzelfsprekend een nauwsluitende verklaring verdient.

Om kort te zijn: het is mij iets te gemakkelijk om de Louis de schuld te geven omdat ge door ’t rood rijdt. Of omdat ge zit te gsm’en op de fiets. Of omdat ge ’t begrip eenrichtingsstraat in de verkeerde richting interpreteert. Wat is het morgen? Stoute Louis, want ik mag mijn gevoeg niet in den hof van de geburen doen?

Dat gestudeerde mensen bovendien vermoeden dat het verkeersreglement in Leuven is uitgevonden en gestemd, baart mij al helemaal zorgen.

Een gedachte over “Geeft de Louis anders de schuld”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.