Weg zelfvertrouwen

Facebook blijft voor tumult zorgen in mijn levenswandel.

Enerzijds zeg ik: geweldig, dat pallet aan contacts, gaande van familie over vergeten studiemakkers tot collega’s. Geweldig, die ontelbare applicaties die het begrip ledigheid tot nieuw dimensies dwingen. Dat Facebook wortel schoot aan een Amerikaanse universiteit, kan niet verbazen. Alleen tijdens de studentenperiode van een leven heeft een mens de tijd om anderen te poken, te comparen, te biten en met elkaar virtueel schaar, steen, papier te spelen.

Anderzijds krijg ik frequent onheilspellende updates per e-mail omtrent mijn status in het bassin van onwetenswaardigheden. De laatste tijdingen van het Facebook-front sloegen werkelijk in als een splinterbom:

You are more desirable than less than 20% of 23,316,122 people.
Last week you were viewed 4 times and no people expressed interested in you

U heeft geen idee welke verwoestende impact dit heeft op mijn al wankele zelfbeeld. Zeg het dan toch gewoon recht in mijn gezicht dat ik een vorte kwal ben! Dat een wc-eend meer viriliteit uitstraalt! Dat ik uw kokhalsreflex overuren doe kloppen! Dat ik… nee, laat maar.

Verdere inspectie van deze module leerden mij evenwel dat er de voorbije weken wel degelijk jonkvrouwen tekenen van aanbidding vertoonden ten aanzien van mij. Sterker nog, sommigen gingen zover mij te beladen met de adjectieven hot en cute. Ook dat dus nog: hardvochtige sujetten die mij en plein publique wufte eigenschappen toedichten.

Een ander bericht met een eerdere postdatum, is al even weinig vertrouwenscheppend:

You Are Most Likely to…
Become Famous
Not Wear Matching Socks
Have the Best Pick Up Lines
Fall in Love with Fictional Characters

“Not wear matching socks”… Moet dat nu echt, waarde collega’s? Ik dacht dat we dat gênante voorval van deze zomer in de beslotenheid van de bedrijfsmuren zouden houden teniende toekomstige carrièrekansen niet te ondermijnen? En mijn erotische fantasieën over fictionele karakters had ik toch ook liever niet publiek geëxpliciteerd gezien.

Gebeurd is gebeurd. ’t Staat nu allemaal op ’t internet. Mijn therapeut en ik kijken hoe het verder moet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.