Afzien

20 km door Brussel - Gezinnetje

In een daad van mannelijke overmoed heb ik mijn benen opgegeven om de 20 kilomter door Brussel te lopen op 25 mei. Uiteraard is dit geen gratuite zelfkastijding, maar heeft deze gewisse dwaasheid een doel. Ik zal mij daartoe namelijk laten sponsoren ten voordele van mijn eigen werkgever, onder het banier “Loop naar Afrika” (merk hoe dit in feite een slinkse financiële carrousel is, maar hou dat alsjeblief stil!).

Geheel ongeoefend ben ik niet op het vlak van de nutteloze calorieverbranding. Elke zondag pleeg ik al joggend wel een kleine tien kilometer in en rond de Terlaanse velden te peddelen. Toen ik nog studeerde en derhalve zeeën van ongestructureerde vrije tijd te vullen had, was dat nog drie tot vier keer per week. Het klinkt lang geleden, maar we spreken hooguit over anderhalf jaar.

20 km in één ruk uitlopen is voor mij tot nog toe een onuitgegeven primeur. Ik zal dus een uitgekiend trainingsschema volgen in combinatie met een grensverleggend dieet om deze aanslag op mijn lichaam in voorspoed te volbrengen.

Een gedachte over “Afzien”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.