Krachtige signalen

Ik woon dus in Overijse en dat wordt door onafhankelijke VN-waarnemers zo een beetje gezien als de gazastrook van België. De dagelijkse gewapende confrontaties tussen verschillende taalgemeenschappen maken dat onze vrouwen en kinderen zich niet meer vrij op straat kunnen begeven zonder de vrees voor hun fysieke integriteit.

Gelukkig staat volgende motie op de agenda van komende gemeenteraad:

Vandalisme of Belgicisme

“Iedere opstoot van de patriottische driekleur moet blijkbaar gepaard gaan met provocatie en vandalisme. Eens te meer moeten we vaststellen dat de agitatie uit dezelfde hoek komt. Dat naarmate het respect voor de Vlaamse gemeenschap daalt, de honger naar diens grondgebied vergroot.

Hoe anders moeten we het haast dagelijkse vandalisme te Overijse interpreteren waarbij verkeerspalen worden overschilderd, straatnaamborden worden overplakt en beschadigd.

Het gemeentebestuur heeft kunnen vaststellen dat het betreffende materiaal bestaat uit Belgisch nationale symbolen waarmee officiële infrastructuur onherkenbaar wordt gemaakt. De verantwoordelijken werden geïdentificeerd en zullen voor de kosten verantwoordelijk worden gesteld. Evenzeer is het belastingreglement op het sluikplakken van toepassing.

De Raad wordt uitgenodigd volgende oproep te stellen:

BESLUIT:

Artikel 1- De gemeenteraad veroordeelt deze daden waarop de gemeentelijke straatnaamborden en publiek eigendom op provocerende wijze wordt ontsierd en beklad.

Art. 2- De ontkenning, door dergelijke acties, van de huidige grondwettelijke federale staatstructuur en zijn wettelijke en geografische afbakening wordt veroordeeld. Extra territorialiteitsverzuchtingen van andere gemeenschappen worden bij deze afgewezen.”

Dient het nog gezegd? Neen, het dient niet meer gezegd! Jaagt het franskiljonse geboefte terug in hunne spelonken!

Wie deze historische stemming wil meemaken, moet op 27 november afzakken naar de gemeenteraad van Overijse. Ik dien alvast een motie in voor de volgende gemeenteraad om de diefstal van mijn fiets eerder dit jaar te laten veroordelen. Een niet mis te verstaan signaal, lijkt mij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.