Van Hot naar Her

Ik had gisteren de primeur om de avant-première van de nieuwste Theater Teja-productie gade te slaan. Zeer vermakelijk en onderhoudend, zijn zo de eerste adjectieven die in mij opkomen om het stuk te typeren. En zo zie je collega Horskaer nog eens in twee onsterfelijke rollen: die van ferme facteur die een Benallalleke doet en die van triestige visser in trainingspak.

Theater Teja - Van Hot naar Her

Theater Teja is een jong theatercollectief dat iets anders brengt dan het traditionele dorpstoneel, vergeven van misverstanden en ruim op voorhand aangekondigde dijenkletsers. Neen, daartegenover stellen zij ook nu weer een pittig stukje, dat ze zelf als volgt samenvatten:

Twee naties ongeveer gelijk van grootte
daartussen een brug
en jaren van ruzie en conflict
Waarom?
Dat weet niemand nog
Wat iedereen wel weet, is dat de andere klootzakken zijn.
De brug is de plaats van ontmoeting:
Vriend en vijand staan oog in oog.

Gaat het hier over de dualiteit Overijse-Hoeilaart? Of over de tweespalt Vlamingen-Franstaligen, zoals die zich wel eens stelt in deze Belgische Gazastrook waar wij wonen? Meerdere interpretaties zijn mogelijk, wat mij doet besluiten dat het hier om een gelaagd spektakel gaat.

U kunt het vanavond en morgen (2 en 3 november) nog bekijken in CC Den Blank om 20u30. Wie er niet geraakt, zal het moeten stellen met mijn fotoalbum:

Bekijk ook de affiche van het stuk, ontworpen door heer Pirkwein, de opkomende animatie- en projectiemagnaat van de Druivenstreek.

2 gedachten over “Van Hot naar Her”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.