Hanco Kolk

Hanco Kolk

Nog een fotootje genomen voor de Veto.

Hanco Kolk is een Nederlands striptekenaar en heeft een expositie lopende in de universiteitsbibliotheek van Leuven. Hij is naar verluidt bekend in het stripwezen, maar vat het niet beledigend op als ik zeg dat zijn naam mij niets zei.

Vriendelijk en open was hij wel en dat ik niet veel tijd had voor de foto’s te trekken, nam hij mij niet kwalijk. Hij vond het waarschijnlijk zelf wel gemakkelijk om zich geen half uur lang in allerhande geposeerde houdingen te moeten wringen. Niet dat zoiets tot mijn gebruikelijk gedragsrepertorium behoort. Ik ben veelal het luiere type als het op foto’s trekken aankomt.

Op bovenstaande foto valt het nog mee, maar op de grote versie is te zien hoe het gezicht niet scherp zit. Nochtans had ik wel daar scherp gesteld. Allemaal de schuld van mijn pensioengerechtigde Sigma 28-70mm, die zich met steeds meer gerochel in de juiste stand moet schrapen. Nu de Tamron 17-50mm er is, kan dat afgeschreven stuk optiek wat meer op stal blijven.

Uiteindelijk staat deze foto bij het interview in de gazet van deze week.

Hanco Kolk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.