Enemy

Dagen zijn er voorbij gegaan en nog steeds geen telefoontje van het paleis om mij aan mijn formatieopdracht te laten beginnen. Nochtans weet ik als geen ander hoe dit verdeelde land zijn eenheid kan herwinnen. Vrienden, wij hebben een goede externe vijand nodig. Eentje waarvan de inherente slechtheid geen verdere uitleg behoeft.

Moeten wij dan Nederland of Duitsland anexeren? Ik denk het niet. Interstatelijke oorlogsvoering is zoooo passé en slecht bier maken is helaas nog altijd geen schending van de Geneefse Conventie. Neen, wij hebben een dreiging from outher space nodig! Een meteoriet die plat op ons land gaat inslaan met nucelaire impact of een vijandige planeet die ons gaat aanvallen met ultrasone, hypnotiserende Franz Bauer-geluiden.

Ik ben er nog niet helemaal uit hoe en wat, maar er moet zeker niet teveel van kloppen. Als de mensen het maar geloven. En een dreiging staat tenslotte nooit vast, maar een verantwoordelijk bestuurder kan zijn onderdanen toch niet ongewaarschuwd laten bij dreiging?

Eens wij ons verenigd hebben tegen dit kwaad, zal dit land weer bloeien, in eendracht niet te breken.

Een gedachte over “Enemy”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.