Het is jouw (pokkedure) energie

Electrabel verhoogt de prijs van het gas met 20%. Dat is goed gezien. Want omdat het “jouw energie” is, bent u tegenwoordig dankzij sites als slimmetips.be energiebesparende maatregelen aan het nemen. Ten bedrage van… 20% bijvoorbeeld! Komen daarbij de minder strenge winters en ik hoef er geen tekening bij te maken dat u tegenwoordig het verdomde lef heeft om daadwerkelijk minder te verbruiken. Slecht voor de aandeelhouders.

Bedrijven mogen zich nog meer verblijden: die mogen ook voor hun elektriciteit meer afdragen. Nóg meer, is in dit geval wellicht accurater. Het zal wel de index zijn . Of is het de hoge olieprijs? Daar is bij Electrabel naar het schijnt alles aan gekoppeld, ook de prijs van windenergie. Een geluk toch dat alleen Electrabel kerncentrales heeft die ons van goedkope energie voorzien. Sluiten die handel. Ik heb momenteel genoeg windenergie in mijn darmkanaal om de westelijke hemisfeer te voorzien. Of ga gewoon op een ander.

Tijd dat Belgacom en Telenet ook nog eens hun prijzen verhogen. Verschoning: “indexeren”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.