Fotogeniek

De laatste dagen heb ik de Flickr-account van Vredeseilanden wat liggen bijtanken met foto’s uit het archief. Door de jaren heeft die organisatie een omvangrijke collectie weten op te bouwen, die zonder meer mag gezien worden. Met dank aan het fotografische talent van de medewerkers en de fotogenieke locaties van de continenten die onze planeet rijk is.

Enfant et manioc 031112

En kindjes doen het natuurlijk altijd op foto.

Het is me dunkt zonde om die foto’s weggeborgen te houden op een netwerkschijf ergens in Leuven. Dus hup: het Internet op met die handel onder een creative commons licentie, zodat ze ten dienste van de gehele mensheid staan. Ik word er voorwaar week van.

Dit is natuurlijk maar een selectie. Alles online plaatsen zou onbegonnen werk zijn. ’t Zal zo al lastig genoeg zijn om deze foto’s enigszins degelijk van tags en titels te voorzien. Voel u vooral niet geremd om zelf foto’s te taggen in het Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Indonesisch, Vietnamees, Swahili, enz enz.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.