Op de boerderij

Bioboerderij - Koeien

Voorwaar, er zijn nog boeren! Bijvoorbeeld in Sint-Lievens-Essen, waar Wim De Middeleer een uit de kluiten gewassen biologisch landbouwbedrijf runt.

Enkele jaren terug zei hij de conventionele landbouw vaarwel wegens te veel gezever met chemische derivaten waarvan een hedendaags landbouwer geacht wordt ze te gebruiken. Die 10% lagere productiviteit deert hem niet, want hij kan zijn producten nu voor een hogere prijs verkopen.

Biologisch betekent ook dat de koebeesten op bovenstaande foto een voedselmengeling krijgen van gewassen van de eigen boerderij. En dus geen mengsel op basis van soja uit Brazilli? waar ze maar wat graag een paar honderd hectare regenwoud platgooien om die gewassen te telen en ze vervolgens met CO? rijke transporten tot hier te brengen.

Bioboerderij - Kivuyo

Ik verkeerde voor het bezoek in goed gezelschap van de Tanzaniaan Kivoyo (ik ben er nog niet helemaal uit of dat zijn voor- of achternaam is, maar we nemen gewoon het gemakkelijkste deel).

Deze meneer is voor Vredeseilanden in Tanzania bezig is met advocacy (lobby, zo u wil) en kennismanagement. Gedurende de ganse voormiddag heeft de man als gek staan noteren. Met een beetje slechte wil zou men dit bedrijfsspionage kunnen noemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.