Het kinderrijke gezin

De islam staat voor de derde keer in zijn geschiedenis aan de poorten van Europa. Niet langer met het zwaard, zoals destijds in Spanje en Wenen, maar met de macht van het getal. (…) Wij Vlamingen vinden geen antwoord op de denataliteit. Terwijl de vergrijzing voortschrijdt, weigeren we massaal in te zetten op het herstel van het kinderrijke gezin.(…) Het zal wel waar zijn dat er aan Kadhafi een steek los zit, maar jaren geleden verkondigde hij al dat Europa moet worden heroverd via de moederschoot.

Rarara van wie dat citaat komt.

Ik merk altijd opnieuw hoe ik gefascineerd raak door die rethoriek. Alsof je 70 jaar terug in de tijd gekatapulteerd wordt. En vooral de argumentatie: “die Kadhafi zal wel een geflipt draaiorgel zijn, maar zijn methodieken zijn wel toppie!”

Zolang het bij geschreven woorden blijft, kan ik er wel van genieten. Waag jezelf ook eens aan een imitatie: lees bovenstaand stukje luidop en beklemtoon elke lettergreep alsof je de Financietoren door je darmkanaal perst, spreek de “a” uit als “au” en maak opzichtige gebaren om holle zinsnedes toch van enig gewicht te voorzien.

Zo gaat ie goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.