Ons madam

Aan alle vrouwtjes een welgemeende pro-ficiat op deze weetikhoeveelste vrouwendag. Gelukkig zijn er kranten die er ons herinneren aan dat de vrouw als levensvorm niet overal geapprecieerd wordt: ze worden begluurd in taxi’s, worden ongehinderd vermoord, zitten achter de tralies zonder aanklacht en ze zijn massaal het slachtoffer van fysiek geweld.

Nu lijkt mij dat nogal een selectieve lezing van de werkelijkheid. Hoeveel mannen zijn er immers niet het slachtoffer van fysiek geweld? Hoeveel mannen zitten er achter de tralies zonder aanklacht? En hoeveel mannen worden er niet ongehinderd vermoord? Aha!

Het verschil is natuurlijk dat mannen dat aan elkaar lappen, dus mag het. En het straffe is: die mannen treiteren en vermoorden elkaar al dag in dag uit op wereldschaal en vinden d?n nog tijd om ook nog eens zoveel miserie aan vrouwen te bezorgen. Dat doet mij besluiten dat wij bijzonder altru?stische wezens zijn die geen onderscheid maken. Waarlijk het toppunt van anti-seksisme.

Alle gekheid op een friscostokje. Vrouwendag doet ons natuurlijk allemaal terugdenken aan de magistrale In de Gloria-sketch, zoals die hier op even magistrale wijze verkacht wordt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.