Reflectie over de effecten van micro-economische ontwikkeling

In het verlengde van een verjaardagsviering belandde ik gisteren in het caf? van Neerijse. Ik zeg wel h?t caf? van Neerijse, want het horeca-wezen in deze regio concentreert zich in ??n enkele ruimte rond de economische groeipool aan de kerk.

Het was op aansturen van een van de lieden in ons midden dat wij de oversteek maakten naar dit stukje niemandsland tussen Overijse en Leuven. Als een soort wiedergutmachung, want al te vaak lieten wij ons denigrerend uit over dit economisch braakland. Ten onrechte, zo mochten wij vaststellen.

Op enkele uitzonderingen na, viel er geen hostiliteit ten aanzien van onze aanwezigheid te bespeuren. De locals stonden zeer open ten aanzien van onze way of life en toonden zich erg ge?nteresseerd in de verhalen die wij meebrachten van de grootstad.

Neerijse loopt zijn historische achterstand langzaam aan in. De economische boom leidde tot drie kapsalons, een gazettenwinkel en eerder vermeld etablissement. Hopelijk kan deze opleving een eind maken aan de stroom economische vluchtelingen.

Maar je mag natuurlijk niet verwachten dat een volk de kloof in ??n dag dicht. En die kloof is nog heel tastbaar. Zo staat ABBA aan de vooravond van de definitieve doorbraak en is roken in Neerijse nog erg in. Ontwikkeling is een proces, maar het is mooi om zien dat mensen hun eigen lot in handen nemen.

Een gedachte over “Reflectie over de effecten van micro-economische ontwikkeling”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.