Pleidooi voor zinvol geweld

De actualiteit noopt mij deze ruimte te vullen met een sociaal ge?ngageerde boodschap, die een duidelijk “neen” ventileert ten aanzien van het zinloze geweld in onze hedendaagse, tevens moderne samenleving. Daartegenover wil ik een pleidooi plaatsen voor een warme, tevens hypermoderne samenleving, vervuld van zinvol geweld.

Laat dus varen die amechte zelfbeheersing en verwen je vriend of vriendin met een poloniumrijke maaltijd ten bate van Kom Op Tegen Kanker! Of snoei een teelbal weg voor de kliniclowns, of snij in groepsverband een slagader naar keuze over ten voordele van het Rode Kruis, of steun Amnesty International en koop een compacte thuis-martel-kit voor als de schoonmoeder nog es komt! Een klassieke djoef op de muile voor het goede doel is vanzelfsprekend ook toegelaten.

Vergeet ook niet de decibelrijke mars op Brussel van volgende zondag, waarop wij ons streven op ludieke wijze kracht zullen bijzetten…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.