Een Dedeckerke

Mon dieu!

Ik heb een Jean-Marie Dedeckerke op mijn harde schijf: een bestand dat ondanks zijn ongewenst karakter van geen wijken wilt weten. Het betreft een 900 MB image-bestand dat aangemaakt werd door Nero, ter vermenigvuldiging van een DVD-schijf. Telkens wanneer delete druk, krijg ik de melding “The file is being used by another person or program”.

Ik heb werkelijk alles geprobeerd: in veilige modus opstarten met alleen een command prompt, speciale “unlock”-programmaatjes,… Ik heb zelfs vanaf een Linux live-cd opgestart, maar zelfs in Linux krijg ik dat bestand dus niet wandelen gestuurd.

Alle tips om deze weerspannige brok digitaliteit weg te werken, zonder aan de fysische integriteit van de harde schijf te raken en zonder volledig te moeten formateren, zijn meer dan welkom.

3 gedachten over “Een Dedeckerke”

 1. De reden waarom je via de Linux-cd waarschijnlijk niets kan wijzigen is omdat je partitie hoogstwaarschijnlijk van het NTFS-formaat is. Deze kan standaard enkel gelezen worden, en om iets te wissen heb je ook schrijfrechten nodig.
  Via bijvoorbeeld insert.cd (te downloaden op http://www.insert.cd) kan je door gebruik te maken van hun ntfs-driver je partitie aankoppelen als read/write. Daarmee zou je een Deweverke moeten kunnen doen met dit bestand.

  Mocht het niet lukken, stuur me gerust een mailtje.

 2. Wel, ik gebruik de Knoppix-livecd, en die heeft in zijn laatste versie ook volledige read/write-support voor NTFS. Ik kon toch dingen kopi?ren van mijn USB-stick en ze daarna verwijderen, dus dat zou in orde moeten zijn. Blijkbaar ligt de oorzaak nog ergens anders…

 3. Verkijk je niet op je USB-stick, die gebruikt 99,99% zeker FAT.
  Om NTFS R/W te mounten (aan te koppelen) moet je expliciet kiezen om de ntfs-3g tools te gebruiken. Google is your friend 🙂

  (Je kan ook nog proberen met een Windows bootcd a la BartPE)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.