Saddam

Een zeer gelukkig nieuwe jaar aan u allen. Maar neem dat niet te serieus uit mijn mond.

Wie we geen gelukkig nieuwjaar meer kunnen wensen is onze Iraakse kameraad Saddam. Want hij hing en ligt ondertussen al onder de zoden.

Ontgoochelend spektakel overigens: de executie van een oud-president voltrekken in een onverlicht krocht met als enige getuige een belabberde gsm-camera.

Nochtans was er zoveel meer mee te doen. Als men daar nu eens gewoon een groot tv-spektakel van gemaakt had: de leukste eeuw van Saddam, met de lokale Bart Peeters als presentator. Heerlijk gekscheren in het gezelschap van een stel Bekende Iraki’s en een span oude vrienden zoals Donald Rumsfeld, Dick Cheney en Jacques Chirac. Of herinneringen ophalen aan de mooiste bloedbaden, onderverdeeld per bevolkingsgroep en wapencategorie.

En dan als het moment om te hangen gekomen is, toch nog even slapstick inlassen door het touw van de galg te vervangen door een elastiek… Lachen, gieren, brullen! Een witz van oude schoolvrienden, blijkt dan. Om dan uiteindelijk het doodsvonnis te voltrekken middels een oldskool vierenendeling.

tags: , , , , ,

Een gedachte over “Saddam”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.