Daar kan je niet om heen

De kersttijd moet een tijd van liefdadigheid en empathie zijn met de medemens die in moeilijke omstandigheden verkeert. De medemens die bijvoorbeeld wel eens op een landmijn klein en (niet echt) fijn trapt. Jazeker, elke vezel van de gevoelsmens die ik ben, wordt geroerd bij het aanschouwen van acties als music for life.

Merk trouwens op dat de domeinnaam musicforlife.be blijkbaar al weggekaapt is door een louche verzekeringsinstelling. En ja, ze hebben health en life insurances. Bijzonder convenabel voor wie in een mijnenveld woont, me dunkt, maar wellicht ietwat te prijzig.

Maar laat ons toch ook niet vergeten dat er weldra ook nog andere mooie acties staan te gebeuren. Bijvoorbeeld die van Vredeseilanden op 12, 13 en 14 januari. Het heeft dan misschien niet veel te maken met landmijnen of drie snotneuzen in een zonevreemde serre ergens in een provinciehoofdstad te lande, maar het is zeker even hard nodig. Want meer dan een miljard mensen die honger hebben, daar kan je evenmin om heen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.