Mosquito

Toevallig gespot in een blokje google-ads ergens op het wereldlijke web: de oplossing tegen hangjongeren. Het betreft een vernuftig systeem dat luistert naar de vervaarlijke naam “mosquito”. Dit staaltje Hollandse inventiviteit zendt hoogfrequente geluiden uit die bijzonder hinderlijk zouden zijn. Het sterke – en meteen ook meest ongeloofwaardige – aan het hele ding is dat die signalen alleen door jongeren kunnen gehoord worden.

De Mosquito werkt selectief omdat mensen ouder dan 25 jaar geluid op deze frequentie niet meer of veel minder kunnen horen.

Ik meen echter te mogen opmerken dat deze bewering reeds achterhaald is. Immers, het gehoor van de huidige generatie minderjarigen is reeds gedegenereerd tot rusthuisniveau nog voor er sprake van schaamhaarvorming is, en dat door de overconsumptie van iPods en aanverwante kleinelektronica. Het ziet er dus sterk naar uit dat dit product enkel nog effectief kan zijn tegen samenscholingen van decibeldrempeloverschrijdende peuters.

Jammer, inderdaad, want moest het allemaal waar zijn, dan zou ik de eerste pleitbezorger geweest zijn om alle joodse schoolgroepen op bezoek in Beringen uit te rusten met dergelijke apparatuur. Die stenengooiende schavuiten zouden nog al eens vreemde vibes beleven als hun trommelvliesjes naar een verhoogde staat van vibrato schieten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.