Joengelen

Waarom zitten er in de week nog altijd zoveel middelbare schooljoengelen op de bus? Het is verdomme vakantie! Dan moeten die melktanden thuis zitten en met de playmobile spelen!

Al twee dagen zit die bus om 17u en 17u30 nog voller dan op het gewoonlijke spitsuur. Tot de nok gevuld met doelloze teenagers (en ook wel met verlepte bejaarden). Dat is daar een kakafonie van polyfone ringtones, vergezeld van conversaties met een interessantheidspeil van VT4 om 1u ’s nachts. Bijvoorbeeld over hoe ze de Bodyshop hebben geplunderd ten bedrage van het BBP van een Afrikaans land.

Dan zwijgen we nog over de kleren waar 13-jarige huppeltrutjes vandaag de dag in rondlopen. Een exemplaar dat zich op enkele meters van mij vastklampte aan een paal, droeg een TikTak-versie van een pakje dat zonder meer in de serie Matroesjka’s pastte. Rond haar anorectische armpje klemde ze bovendien een handtasje van Playboy. Mensen die het kunnen weten, zeggen dat kleren symbolische boodschappen dragen. Had ik ongericht “hoer” geroepen in die bus, dan had haar respons wellicht “present” geweest. Ja, de Pr?maman-slet, ze bestaat!

Komt daar nog eens bij dat doelloze teenagers vandaag de dag ook Halloween “vieren”. Waar slaat dat op? Wij hebben hier nog meer voeling met de Ramadan en Pesach dan met die pompoenverafgoding. In onzen tijd maakten wij kampen en speelden wij oorlogje en holocaustje en tikkertje op hoog. Maar wij gingen nooit deur aan deur de mensen lastig vallen voor Halloween. Toen moest ge uw fantasie nog gebruiken!

3 gedachten over “Joengelen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.