Leefbaar Moskau

In de ijndsprint naar 8 oktober worden brievenbussen nog eenmaal volgepropt met prefabpropaganda waarvan de originaliteitsgraad even hoogt ligt als die van een Aldi-Ol?. Niettemin werden wei aangenaam verrast door ??n, wel heel beizonder foldertje.

Wei hebben een zwak voor sterke beeldspraak, dat mag duideleik wezen. Bovenstaand stukje communicatief vernuft schreeuwt dan ook om geopend te worden, zodat de lezer zich de boodschap kan laten geworden. Centraal bij de verkiezingsboodschap, zo leert de communicatietheorie ons, staat de slogan. En die slaat bij dit voorbeeld speikers met koppen:

Overeise of Overijse?

Een leefbaar “Overeise”, dat leest u goed! IJndeleik worden onze ogen geopend. Overeise is dus al die jaren foutief als “Overijse” geschreven door de heersende, politiek correcte klasse! Goed dat er ijndeleik eens iemand durft komaf maken met deze historische misvatting en gewoon zegt wat het gewone volk allang wist.

Mijse, Wilreik, Begeinendeik, Hijst-op-den-berg, Grootbeigaarden, Zweinaarde, Kokseide en Kortreik: ontwaakt! Want uw geliefde hijmat wordt reeds sinds menschenheugenis verkeerdeleik geschreven!

Ik registreer alvast overeise.be voordat er een linkse rat mee aan de haal gaat!

2 gedachten over “Leefbaar Moskau”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.