Opgespat II (victorie)

Kameraden, groot en goed nieuws is ons deel, want wij hebben gezegevierd! Enige tijd terug stelde ik op deze webstek het ontwerpmatige falen vast van de melkbriks van den Aldi. Deze verpakkingen leden immers bij opening in opspattende richting aan vochtverlies. Maar ons protest is niet in dovemans oren gevallen. Sterker nog, het is doorgedrongen tot de hoogste regionen van het management, zo stelde ik gisteren vast bij een bezoek aan de hard discounter.

 

De opening (of sluiting, dat is maar hoe je dat bekijkt) is immers volledig herontworpen. De rechthoekige lip-opening waaronder normaliter een dunne, afsluitende aluminiumfolie huisde is vervangen door een ronde teut waaronder een plastieken lipje is aangebracht, dat eenvoudig te verwijderen is. En, wat in deze echt van belang is: het openen van een nieuwe verpakking kan nu zonder dat de witte vloeistof de directe omgeving bevuilt.

Ik ga daar niet vals bescheiden over doen: ja, deze overwinning op het grootkapitaal smaakt bijzonder zoet. Ik wens dan ook de duizenden sympathisanten te danken die onze rechtvaardige actie op een of andere manier gesteund hebben. Hetzij mondeling, hetzij door een wafelenbak te organiseren, hetzij door deel te nemen aan een van de zitstakingen in een Aldi-filiaal te lande.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.