Opgespat

Sinds enige maanden word ik geconfronteerd met een nijpende probleemstelling die mijn gemoedsrust danig op de proef stelt. Het betreft hier het openen van een brik melk uit den Aldi.

Deze ochtend was het weer zover. Vermits ik mijn corn flakes liever niet droog consumeer, vervolmaak ik deze ontbijtvorm met een niet te veronachtzamen hoeveelheid half volle melk uit den Aldi. Bij het openen van het melkbrik dient men evenwel een aluminiumfolie te verwijderen die de luchtdichte verpakking van de melk garandeert.

Gedurende dit verwijderingsproces ontstaat het euvel. Bij elke opening gutst er namelijk een klodder melk uit de verpakking die in een straal van 20 centimeter het tafelkleed bevuilt. Niet zeldzaam wordt daarbij ook een kledingsstuk van mijnentwege bevlekt, met veelvuldig gekijf van ons moeder tot gevolg.

Nu kunt u zeggen dat ik gewoon lomp ben. En helemaal zal ik van deze ondeugd wellicht niet vrij te pleiten zijn. Maar ik heb onderhand al verschillende technieken uitgeprobeerd om de betreffende melkverpakking op een propere wijze te openen.

Ten eerste is er de trage methode. Daarbij neemt men het lipje van de aluminiumfolie tussen duim en wijsvinger en maakt men een langzame, horizontale beweging van links naar rechts. Hierbij valt het op dat de aluminiumfolie duidelijk met rekbare lijm is vastgekleefd aan het brik. Door het rekbare karakter van deze kleefstof geeft de folie aanvankelijk lange tijd mee, om vervolgens haar breekpunt te bereiken, met een onaangename terugslag als direct gevolg. De ontgoochelende consequenties van deze methode zijn eerder al beschreven.

Ten tweede is er de snelle mehode. Deze methode is nagenoeg identiek aan de eerste methode, maar het verschilt zit hem in de snelheid waarmee de horizontale rechts-links-beweging ten uitvoer wordt gebracht. Het resultaat van deze handelingswijze durft echter nog meer tegen te vallen dan dat van de eerste methode. Het opspattend melkvocht bereikt namelijk niet zelden gezichtshoogte, wat het ongemak zeker niet minder g?nant maakt.

Helaas, driewerf helaas dus. Vooralsnog is er nog geen methode ontdekt om een melkbrik uit den Aldi zonder noemenswaardig vochtverlies te openen. Het ziet er dus steeds meer naar uit dat een constructiefout aan de basis van de probleemstelling ligt. Omdat de politiek zoals gewoonlijk weer de andere kant op kijkt en zich niet in laat met de problemen van de gewone man, is het hoog tijd dat er burgerlijke actie ondernomen wordt.

Daarom start ik bij deze een meldpunt op voor slecht functionerende openingen van melkbrikken. Ik zal alle meldingen bundelen in een overzichtelijk klachtendossier. Wanneer we de macht van het getal aan onze zijde hebben, zullen we in processiestoet deze klachtenbundel gaan overhandigen aan de Aldi-directie in Duitsland. Ik dank u wel voor uw bereidwillige medewerking.

3 gedachten over “Opgespat”

  1. foolproof: een schaar/mes om het te doorprikken?
    foolproof II: het door iemand anders laten opendoen? (desnoods de avond voordien)

  2. Dit probleem is alomvertegenwoordigd, doch uiterst eenvoudig te omzeilen. Men make ??n van beide naar opzij geklapte lipjes los. Men neme een schaar en knippe de punt er van. Enig cruciaal punt is dat men steeds een van b?venste lipjes moet besnijden. Bij het in acht nemen van dit alles, kan ook de minder handige alleenstaande medemens deze actie tot een goed einde brengen. Tot slot nog een tip voor de gevorderden: wanneer u met de schaarpunt een gaatje in het dak van het brik slaat, dan is het gutsen van de eerste melk uiterst precies te controleren. Veel plezier ermee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.