De bright side

Natascha Kampusch,  dat Oostenrijks meisje dat van haar 10 tot haar 18 jaar in gevangenschap bij haar ontvoerder doorbracht, heeft een open brief geschreven. Samengevat luidt de boodschap: stop met mij lastig te vallen. Daarnaast geeft ze toch ook enkele verhelderende inzichten mee, getuige volgend citaat:

Het klopt natuurlijk dat mijn jeugd anders is geweest dan die van vele anderen, maar in principe heb ik niet het gevoel dat het me aan iets heeft ontbroken. Er is me zelfs wat bespaard gebleven: ik ben niet begonnen met roken of drinken en ik heb geen slechte vrienden gehad.

That’s the spirit, Natascha! Qua eerste les voor beginners in de relativering kan dat tellen. Niet alleen ben je niet begonnen met roken of drinken en heb je geen slechte vrienden ontmoet, er is nog zoveel meer waarvan je gespaard bleef.

Zo ben je nog gespeend gebleven van slechte lesgevers op middelbare scholen, foute rages, cyberpesten en de op- en neergang van Jorg Haider. Verder heb je fortuinen uitgespaard door de gsm-revolutie radicaal te skippen en niet te participeren in sms-conversaties. Dat komt bovendien de kwaliteit van de gesproken en geschreven taal ten goede. 

Daarnaast heb je nog een batterij kleffe films in het genre “romantische komedie” mogen missen. Op televisioneel gebied hoeft er ook al niet gepanikeerd te worden. Alles wordt tenslotte meerdere malen herhaald of is ondertussen uit op dvd.

En wat je kledingstijl betreft is er eveneens geen vuiltje aan de lucht. De mode van tien jaar geleden is vandaag voor de derde keer in tien jaar weer “in”. Vandaag geldt trouwens nog altijd het principe: lelijke kledij = uitermate alternatief.

Houden, die positieve instelling, Natascha! Er zijn al verzuurden genoeg…

3 gedachten over “De bright side”

  1. Dat van die kleffe films zou ik niet durven zeggen. Het meisje had wel degelijk een televisie en een VCR. Ik denk dat ze net h??l v??l romantische ondingen heeft bekeken. Wedden we dat ze fan is van de (Duits gedubde) Mooi en medogeloos-achtige toestanden? Bovendien veronderstel ik dat men bij de Oostenrijkse TV even gek is op slagermuziek, zondagochtendprogramma’s voor het hele gezin en wansmakelijke kookprogramma’s. Hoe ze dat kon relativeren blijft mij een raadsel.

  2. quote: “Wedden we dat ze fan is van de (Duits gedubde) Mooi en medogeloos-achtige toestanden?”

    Ik zou eerder gokken op de Sissi-trilogie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.